Piece konwekcyjno parowe – co to jest?

Wkraczając w świat profesjonalnej gastronomii, nieodzownym elementem każdej nowoczesnej kuchni powinien dziś być piec konwekcyjno – parowy.

Piece konwekcyjno – parowe zrewolucjonizowały świat, upraszczając przygotowywanie potraw i dań, a jednocześnie poprawiły jakość serwowanych posiłków.

PIECE KONWEKCYJNO – PAROWE CONVOTHERM

Piece konwekcyjno – parowe CONVOTHERM dają optymalne rozwiązanie dla każdego wyzwania, przed jakim stoją. CONVOTHERM posiada największy i najróżnorodniejszy wybór pieców konwekcyjno-parowych na całym świecie. 28 podstawowych modeli można dostosować do indywidualnych warunków i potrzeb oraz zaoferować jedyną w swoim rodzaju, praktyczną gamę wyposażenia. CONVOTERM jest przodującą firmą na całym świecie – od kuchni hotelowych po wersje okrętowe.

CONVOTHERM, INNOWACJE:

Chowane Drzwi – są chronione patentem na całym świecie tylko w CONVOTHERHM. Konstrukcja oferująca większą swobodę ruchów – teraz seryjnie we wszystkich piecach konwekcyjno – parowych CONVOTHERM. Więcej miejsca w małych kuchniach, większa swoboda ruchów, łatwa obsługa, większe bezpieczeństwo pracy.

Crisp&Tasty – zaawansowany system zamknięty – gwarantuje perfekcyjny efekt garowania. Potrawy będą bardziej soczyste i chrupiące przy mniejszych ubytkach. Potrawy zachowują walory smakowe i kolor, para nie przedostaje się do kuchni, większy komfort i kontrola kosztów.

Press&Go – autopilot w kuchni – funkcję włącza jedno wciśnięcie guzika, wybrany program garowania przebiega automatycznie. Piece wyposażone są w programowalną książkę kucharską na 250 przepisów, każdy z możliwością zapisania 20 kroków. Książka daje możliwość wprowadzenia do pamięci pieca konwekcyjno – parowego każdej, nawet najbardziej skomplikowanej receptury. Raz dopracowany i zapamiętany przepis może być odtwarzany wielokrotnie, dzięki czemu można zagwarantować gościom zawsze jednakową jakość potrawy przygotowanej według tej samej, najlepszej receptury niezależnie od zmieniającej się obsługi kuchni. Oprogramowanie pieca konwekcyjno – parowego Convotherm umożliwia wprowadzanie dowolnych zmian w zapamiętanych już przepisach, pozwalając tym samym na kreatywność szefów kuchni i udoskonalanie menu.

System Talerzy Bankietowych – 1000 posiłków w 8 minut – walory smakowe i wizualne potrawy zregenerowanej są identyczne jak pierwotnie przygotowanego dania. Ciepłe, doskonałej jakości posiłki gotowe są do spożycia już po 4-8 minutach.

CONVOClean – automatyczny system czyszczenia – oferuje Państwu higieniczną czystość dzięki automatycznej dezynfekcji parą i sterylizacji gorącym powietrzem. Piece CONVOTHERM przystosowane są w pełni do wprowadzenia systemu HACCP. Oprogramowanie PC-HACCP archiwizuje automatycznie wszystkie dane z każdego procesu obróbki termicznej, które możemy odtworzyć w każdym czasie.

Opracowano na podstawie

www.convotherm.pl

0 Komentarzy

Nie ma jeszcze komentarzy

Twój komentarz