Piece Convotherm – jak funkcjonuje system zamknięty

Zobacz prezentację „Advanced Closed System” zastosowanego w piecach konwekcyjno parowych Convotherm.

Zaawansowany system zamknięty stosowany w piecach konwekcyjnych Convotherm to innowacyjna technologia która wiele wniosła w świat gotowania. Dostępna w ramach niej funkcja Crisp&Tasty sprawia,  że danie może być są bardziej soczyste i chrupiące, przy czym zmniejszone zostają straty gotowania.

Kliknij link poniżej  i zobacz prezentację:

Piece konwekcyjno parowe Convotherm – jak funkcjonuje system zamknięty [PDF]

System ACS w piecach Convotherm

1 Komentarz

  1. Lukasz on 12 stycznia, 2010

    Gorące powietrze wentylatory przetłaczają przez komorę, wymuszając ruch poziomy, następnie powietrze przetłaczane jest przez filtry oczyszczające je z drobinek tłuszczu i ponownie trafiają do wentylatorów.W Piecach konwekcyjno parowych pozioma cyrkulacja powietrza i odtłuszczanie gwarantują nieprzenikanie zapachów (głównym ich nośnikiem są tłuszcze) oraz równomierną temperaturę w komorze. Do komory z cyrkulującym powietrzem dodawana jest para wodna, co przyspiesza obróbkę termiczną i zapobiega utracie wilgoci przez potrawy.

Twój komentarz